TROST I TAKLAMPA // Atlungstad Brenneri

Om arrangementet

Musikalen "Trost i taklampa" settes opp i uteamfiet på Atlungstad Brenneri!

Foranledningen og vår deilige unnskyldning for å sette opp igjen vår kritikerroste versjon av denne fantastiske musikalen er at det i år er 60 år siden den først så dagens lys. Et skikkelig jubileum her også,altså! Musikalen bygger på Alf Prøysens eneste og evig aktuelle roman med samme navn. Navet i romanen (og musikalen) er ungjenta Gunvor Smikkstugun. Hun kommer hjem på sommerferie – til et bygdesamfunn på 1930-talet, der fenomener som klasseskiller, trangsynthet og gamle vaner har stor makt. Slike fenomener vil Gunvor røske opp i – bevisstgjøre tjenera på sin egenverdi og fortelle sjølvefolket hvor skapet burde stå. «Her skal det bli liv i fillom»!

Musikalen gikk for utsolgte hus og full jubel i Hamar Teater under pandemien- derfor er det ekstra deilig å gi Gunvor og alle de andre frisk luft og vind i håret når vi nå tar den med oss ut til den røffe og kule brenneriveggen på Atlungstad – der den passer så innmari godt!

 

 

Trost i Taklampa av Alf Prøysen og Bjarne Amdal

Musikk: Finn Ludt
Bearbeidelse og regi: Inga-Live Kippersund
Koreografi: Ingrid Nøren Stenersen
Musikalsk leder: Eivind Strømstad

På scenen: Karoline Amb, Johanne Margrethe Kippersund Nesdal, Ingrid Nøren Stenersen, Anne Bolette Stang Eng, Knut Kippersund Nesdal, Jon Arne Arnseth, Andres Dillerud Olsen, og Anders Kippersund

Band: Eivind Strømstad, Ole Gjøstøl, Mats Fjeld Lillehaug og Morten Strypet